In ear noise-cancelling headphones

Een noise-cancelling hoofdtelefoon vermindert ongewenste omgevingsgeluiden met behulp van actieve geluidsbeheersing. Dit verschilt van een passieve hoofdtelefoon die, als zij al omgevingsgeluid dempen, technieken zoals geluidsisolatie gebruiken.

De informatie over een Noise-cancelling hoofdtelefoon toont de hoeveelheid geluid die ze kunnen annuleren qua decibels. Dit getal kan nuttig zijn om producten met elkaar te vergelijken maar het vertelt niet het hele verhaal, aangezien het niet de geluidsvermindering bij verschillende frequenties aangeeft.

Ruisonderdrukking

Ruisonderdrukking maakt het mogelijk om naar muziek te luisteren in een luidruchtige omgeving zonder het volume overdreven te verhogen. Om de lagere frequentie delen van het omgevingsgeluid te maskeren zit er een microfoon in de hoofdtelefoon die het geluid analyseert, de ‘ruis’ uit de muziek filtert en daarna de muziek produceert terwijl het de lage frequenties dempt. Als die lage frequenties bij de muziek horen worden deze ook gedempt.

De muziek word niet beïnvloed door digitale maskeerders

Om te voorkomen dat ​​een hogere frequentie het oor bereikt, zijn de meeste noise-cancelling hoofdtelefoons afhankelijk van geluidsisolatie. Dit gebeurt door het volledig omsluiten van het oor met de kussens van de hoofdtelefoon. Hogere frequenties hebben een kortere golflengte en het dempen van dit geluid vereist gecompliceerde algoritmen die ten koste gaan van de kwaliteit van het geluid. Om deze korte geluidsgolven zonder schadelijk volume op het trommelvlies te projecteren is het nodig om de speaker dicht bij het trommelvlies te plaatsen. Dat is alleen mogelijk met een in-ear headphone. Bij een op maat gemaakte in-ear headphone word gebruik gemaakt van de natuurlijke isolatie om de ongewenste ruis maximaal te dempen. De muziek word niet beïnvloed door digitale maskeerders en wordt afgespeeld zoals het door de bron wordt uitgestuurd.

Bij ears4U maken we diverse types op maat gemaakte in-ear monitors, voor elke type gebruiker. Je kan alle modellen bekijken door op de knop te drukken.