Techniek

De techniek

Voor in ear monitors wordt gebruik gemaakt van drivers, ook wel balanced armatures genoemd. Deze zeer kleine luidsprekers kunnen een relatief grote geluidsdruk opbouwen.

Er worden verschillende modellen toegepast afhankelijk van het type in-ear monitor. Vaak worden er Dual-drivers gebruikt die iets meer rendement opleveren. Dit zijn twee dezelfde tandem geschakelde drivers. Bij een meer-weg systeem worden er meerdere drivers toegepast met ieder zijn eigen frequentiegebied.

Ook worden er dan elektrische componenten toegevoegd voor het cross filter wat er voor zorgt dat iedere driver zijn eigen frequenties krijgt toegewezen. Ook worden er akoestische filters toegepast om de frequentie karakteristiek lineair uit te balanceren.

 

1-weg

Een 1-weg monitor wordt gebruik gemaakt van 1 driver. Deze driver is in staat zowel hoge als lage frequenties weer te geven. Er wordt ook gebruik gemaakt van een akoestisch filter om de karakteristiek van de driver mooier uit te balanceren.

2-weg

Een  2-weg  systeem wordt bepaald door een unieke in-ear monitor cross  filter die, door middel  van een kantelfrequentie, ervoor zorgt dat alleen de lage tonen en alleen de hogere tonen worden doorgelaten naar de desbetreffende  drivers. Zo is de lage- en middentoon driver alleen belast met frequenties onder de 3 KHz en de hoge driver met  3 KHz en hoger.

3-weg

Een 3-weg systeem heeft een cross filter voor drie veschillende frequentie gebieden, voor 3 verschillende drivers.

  • Een bastoon driver die ongestoord de lage tonen kan verwerken zonder dat er hoge tonen tussen komen.
  • Een middentoon driver die alleen toegewijd is aan, en natuur getrouw de vocals kan weergeven.
  • Een hogetoon driver die sprankelend helder de hoogste frequenties van alle instrumenten weergeeft.

Het ultieme luistergenot van alle muziekliefhebbers en topartiesten wordt op deze manier gerealiseerd bij Ears4U.