Let’s go for it

Eerst luisteren

Voordat je een keuze kunt maken zou je eigenlijk eerst moeten luisteren naar de diverse type in-ears. De toepassing maar ook je eigen smaak kunnen van invloed zijn op de keuze die je maakt. Ears4U bied daarom de 'Listen up !!!' demo set waarbij je door middel van verschillenden maten domes eerst kunt luisteren naar de verschillen van alle modellen in-ears voordat je een keuze maakt.

Afdrukken maken

De in ears van Ears4U zijn custom- en handmade. En omdat geen oor hetzelfde is moet er dus eerst een oorafdruk gemaakt worden. Het is niet nodig om je oren extra schoon te maken voordat we oor afdrukken maken. In tegendeel; probeer dit vooral niet. Als er een een verstopping zou zijn dan zullen we dit opmerken en daar ook naar handelen. Zelf lukt het je niet om dit te verhelpen omdat een wattenstaafje het propje juist dieper je oor in kan duwen.

Produceren

Om uiteindelijk tot een geweldig klinkende en perfect passende monitor te komen moet er een kunststof oorstukje gemaakt worden aan de hand van de oorafdruk. De oorafdruk wordt bewerkt zodat het comfortabel in en uit het oor gaat, maar ook goed afsluit en goed blijft zitten. In het kunststof oorstukje worden vervolgens de drivers en filters gebouwd. Deze drivers zijn verschillend in afmeting, afhankelijk van hun individuele frequentiegebied. Afhankelijk van het systeem worden er één of meerdere drivers ingebouwd. Bij een meerweg systeem worden er elektrische componenten ingebouwd voor het cross-over filter. Dit filter zorgt ervoor dat de juiste frequenties naar de juiste drivers gaan. Ook worden er akoestische filters toegepast die er voor zorgen dat de frequentie karakteristieken goed uitgebalanceerd worden. Na het afwerken en lakken met een antibacteriële coating worden de Custom In-Ear  Monitors (CIEM) door ons akoestisch getest.