In-ear monitors op maat

In ear monitors op maat

Ears4U in-ear monitors

In-ear monitors hebben de laatste jaren een vlucht genomen. Waar floor- en side fill monitors terrein verliezen wordt in-ear monitoring steeds populairder.

We weten hoe het werkt: gitaar en bas versterkers worden harder gezet om boven de luidheden van de drummer uit te komen en vervolgens moeten de floor monitors voor de vocals weer harder anders horen zij zichzelf niet meer zingen, en het liefst over de hele lengte van het podium. Het feest is compleet. Gehoorschade is op die manier snel een feit en dat terwijl we eigenlijk nog niet echt tevreden zijn met al dat dB geweld. Door het oor met een in-ear af te sluiten van al dat lawaai en vervolgens zelf te bepalen hoe luid je iets wilt horen, kunnen we meer ontspannen muziek maken. Je gaat beter om met je gevoeligste orgaan en daarmee voorkom je gehoorschade.

 

Voor een tuinman is het op middelbare leeftijd vervelend dat hij tijdens het schoffelen niet meer kan genieten van de fluitende vogels, maar voor een muzikant op middelbare leeftijd zijn de gevolgen veel groter. Gelukkig zijn hoortoestellen ook verkrijgbaar in allerlei verschillende modellen en kleuren maar voorkomen is altijd beter dan genezen, en in het geval van gehoorbeschadiging is er zelfs geen genezing meer mogelijk.

 

Welk type in-ears kies je

De markt van custom in-ear monitors is steeds complexer geworden doordat er steeds meer modellen, handelaren en toeleveranciers bij zijn gekomen. We horen vaak dat het moeilijk is om een keus te maken uit alle aangeboden merken en modellen. 

Iedereen ervaart geluid op zijn eigen manier en niet iedere muzikant wil hetzelfde horen of hoeft hetzelfde te horen. Bassisten of drummers kiezen wellicht een ander type in-ear monitor dan zangers en zangeressen. In de praktijk blijkt dat de uitgebreidste “duurste”  Custom In-Ear monitor lang niet altijd de beste oplossing is voor elke muzikant. Daarom leek ears4U het veel logischer om eerst hun klanten te laten luisteren voordat er een keuze gemaakt wordt. Zo kan de gebruiker zelf het geluid van de verschillende modellen ervaren en de juiste keus maken voordat de in-ears op maat gemaakt worden.